Termeni și condiții MOVE ECO SRL

1.Definiții

1.1. În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:

SITE: reprezintă SITE-ul Internet aparținând MOVE ECO S.R.L., care se află la adresa www.moveeco.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind serviciile și produsele oferite / asigurate de către MOVE ECO S.R.L , cu sediul în Haieu, str. Trandafirilor, nr.13, înregistrata la Registrul Comerțului sub nr. J5/1624/2016 și având Codul Unic de Înregistrare 36472365.

UTILIZATOR: reprezintă persoana care accesează SITE-ul, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat TERMENII ŞI CONDIŢIILE prezentului SITE, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare;

UTILIZARE ABUZIVĂ: reprezintă utilizarea SITE-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor si ale legislației in vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii moveeco.ro

Cumpărător: persoană fizică, persoană juridică (societate) sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

  • Vânzător: Societatea Comercială MOVE ECO S.R.L, cu sediul în Haieu, str. Trandafirilor, nr.13, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J5/1624/2016, având C.U.I. 36472365, cod IBAN RO92BTRLRONCRT0361546101, deschis la Banca Transilvania.
  • Contract de vânzare – orice contract în temeiul căruia profesionistul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plăteşte sau se angajează să plătească preţul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât şi servicii;
  • Contract la distanţă – orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul
  • Coș de cumpărături: înseamnă forma online a coșului compus din totalitatea Produselor selectate de către Client din site în vederea achiziționării.
  • Produse și servicii: orice produs material și sau serviciu specificat în Comandă, ce vor fi furnizate cumpărătorului de către SC Move Eco.
  • Comandă: document electronic ce intervine ca formă electronică de comunicare între Cumpărător și SC Move Eco SRL, prin care vânzătorul este de acord să livreze produsele, iar cumpărătorul este de acord să primească produsele respective și să achite contravaloarea acestora.
  • Cont: secțiunea din site , accesibilă prin intermediul unui e-mail (user name) și a unei parole, care permite cumpărătorului să lanseze o comandă. Secțiunea conține informații despre cumpărător, istoricul acestuia în site (comenzi, facturi, produse favorite). Este responsabilitatea cumpărătorului să se asigure că informațiile pe care le introduce la crearea contului sunt corecte și actualizate.

2.Conținutul site-ului

2.1. Informațiile publicate pe SITE sunt informații de interes general despre moveeco.ro, produsele comercializate de acesta, ale partenerilor săi cât si alte informații considerate de Move Eco S.R.L ca fiind de interes pentru UTILIZATORI.

2.3. Move Eco S.R.L este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra SITE-ului, respectiv asupra designului si conţinutului acestuia precum şi asupra tuturor mărcilor înregistrate de Move Eco si publicate pe SITE. UTILIZATORUL are obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuală ale Move Eco, prevăzute de legislația in vigoare.

3.Utilizarea site-ului

3.1. UTILIZATORUL se obligă să acceseze şi să utilizeze SITE-ul în scopuri şi prin mijloace care să nu constituie o utilizare abuzivă.

4.Limitarea răspunderii Move Eco

4.1. Răspunderea pentru conținutul SITE-ului: Move Eco nu este si nu poate fi făcută responsabilă pentru prejudiciile create de erorile, neacurateţea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe SITE, care nu se datorează culpei sale.

4.2. În cazul în care preţurile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, ne alocăm dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunța clientul telefonic/e-mail în cel mai scurt timp, despre eroarea apărută, dacă produsul nu s-a livrat încă.

4.3. Caracteristicile pieselor de schimb și a accesoriilor prezentate pe SITE sunt preluate / puse la dispoziție de producători şi/ sau  furnizori , iar Move Eco nu își asumă răspunderea pentru corectitudinea acestor informații.

4.4. Preţurile produselor de pe acest SITE sunt informative şi pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile prezentate pe SITE sunt valabile în perioada de timp menționată. În cazul în care nu se menționează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limita stocurilor disponibile. Toate produsele prezentate pe acest SITE sunt disponibile în limita stocului fizic disponibil. În cazul epuizării stocului reprezentantul Move Eco va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemănătoare ca şi aspect şi specificații tehnice cu produsul comandat al cărui stoc s-a epuizat.

4.5. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabilă de către producători.

4.6. Un produs la precomandă este un produs ce urmează să fie lansat si poate fi achiziționat înainte de lansare. Furnizorul își rezervă dreptul de a modifica fără preaviz data de lansare. Produsele la precomandă se adaugă în coş în același fel ca orice alt produs din magazinul online. Făcând o precomandă, vă asigurați ca veți primi produsul imediat după lansare şi că veți beneficia de un preț foarte bun. Produsele aflate la precomandă vor fi livrate, în ziua lansării sau in maxim 15 zile lucrătoare de la lansare, în situația în care produsul există pe stocul Move Eco în ziua lansării. În situația în care produsul ajunge în posesia Move Eco după data lansării, livrarea se va face in 20 zile lucrătoare din momentul intrării produsului în stocul Move Eco. Precomenzile se achită în același mod ca şi o comandă normală, prin oricare din metodele de plată acceptate. În oricare dintre situații (plata la livrare sau plata online) este necesar să așteptați confirmarea telefonică sau pe email din partea unui operator, în momentul în care produsul devine disponibil. Puteți renunța în orice moment la o precomanda. Dacă aceasta din urma a fost deja achitată, puteți opta pentru returnarea sumei sau creditarea contului dvs. în vederea unei alte comenzi.

Notă – orice intervenție neautorizată, duce implicit la pierderea garanției produsului!

4.7. Move Eco își rezervă dreptul să completeze şi să modifice orice informație de pe SITE.

4.8. Orice problemă cauzată de produsele și / serviciile prezentate pe SITE se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 15 zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către UTILIZATOR.

Utilizarea Browser ului Internet: Move Eco garantează utilizarea optimă a Site-ului prin utilizarea minimă a Edge, Google Chrome.

4.9 Move Eco nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum şi pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

5. Livrarea produselor :
5.1.  Termene de livrare:

Notă:  Înregistrarea comenzii nu reprezintă si confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesată de către operatorii noștri în vederea confirmării si stabilirii detaliilor de livrare.

Termenele de livrare sunt între 7 și 10 zile de la recepția comenzii complete. Veţi  fi anuntat telefonic în momentul plecării comenzii din depozitul nostru. Dacă doriți ca livrarea să se facă la o anumită dată, vă rugăm să ne indicați acest lucru în momentul transmiterii comenzii dvs.

5.2. Transport si livrări: 
Transportul şi livrarea comenzilor se efectuează prin curierat rapid  sau prin flota proprie ,de luni până vineri. iar costurile transportului (comanda și retur) vor fi suportate de către client. Transportul se achită pentru fiecare triciclu livrat în parte.

5.3. Returnarea produselor:  
În calitate de consumator, aveți dreptul de a ne  notifica în scris că renunțați la achiziția produsului/produselor la adresa de e-mail:  office@moveeco.ro sau prin web-site (formularul RMA) .Aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile, incepând cu data primirii produsului/produselor. Produsul/Produsele trebuie să nu prezinte nici o urmă de deteriorare sau uzură, să fie în perfectă stare de funcţionare și să fie însoţite de toate documentele cu care au fost livrate. Distrugerea, deteriorarea sau disfuncţionalitatea produsului atrage imposibilitatea returnării produselor, iar Move Eco SRL nu poate fi facută răspunzătoare.
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala cumpărătorului, care poate opta pentru orice tip de serviciu de transport.

DE REȚINUT: Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face doar după verificarea și confirmarea de către vânzator a stării produselor, a prezenței tuturor documentelor care au însoțit produsul, în maxim de 30 de zile de la data înregistrării retur-ului. Orice astfel de cerere/notificare referitoare la retur se va transmite obligatoriu la adresa de email office@moveeco.ro.

În cazul în care clientul solicită în scris, iar produsul este conform, Move Eco SRL va putea înlocui produsele returnate cu alte produse. În acest caz costurile returului sunt suportate de către consumator.

5.4. Vă informam că eventualele reclamații privind deficienţele estetice ale produselor, vor fi luate in considerare şi vor fi analizate doar dacă acestea se reclamă în primele 48 ore de la momentul recepției produsului.

5.5. Modalitățile de plata pentru finalizarea unei comenzi online sunt : numerar la livrare, online cu card bancar, ordin de plată. În cazul în care optați pentru plata online cu card bancar, vă informam că înregistrarea plății nu garantează confirmarea si livrarea comenzii. În cazul în care comanda nu este confirmată (termenul pentru procesarea comenzii este de 72h) suma de bani plătită va fi restituită în contul dumneavoastră în cel mai scurt timp.

5.6. Garanția produselor 
Termenul de garanție este cel specificat în certificatul de garanţie care însoţeşte produsul. Vă rugăm să păstrați factura de achiziție,certificatul de garanție și manualul de utilizare pentru eventuale reclamații privind lipsa de conformitate a produsului. Pentru orice reclamație, vă rugăm să ne trimiteți o sesizare în scris. În cazul neconformității produsului, consumatorul are dreptul de a solicita repararea produsului, înlocuirea acestuia sau, după caz, restituirea contravalorii aferente produsului. În cazul unei reclamații, vânzătorul poate repara produsul, înlocui cu unul identic sau, dacă acesta nu este disponibil în stoc, cu un alt produs, cu posibilitatea plății sau restituirii unei diferențe de preț. Dacă vânzătorul constată că produsul nu poate fi reparat, va proceda la înlocuirea acestuia. În cazul în care produsul nu este disponibil iar consumatorul nu dorește înlocuirea produsului defect cu un alt produs, vânzătorul  va rambursa consumatorului contravaloarea produsului, în termen de maxim 15 zile calendaristice de la data primirii reclamației scrise și a produsului care prezintă deficienţă, .

Deteriorările produselor care nu au fost aduse la cunoștința vânzătorului în momentul recepționării produsului de către consumator, în vederea acordării garanției, nu sunt acoperite de garanție. Intervențiile neautorizate asupra produsului, nerespectarea instrucțiunilor precum și utilizarea acestuia în alte condiții decât cele pentru care a fost conceput conduce la anularea garanției.

5.7. În perioada sărbătorilor de Paşte, de iarna, a evenimentului Black Friday, precum şi pe toată durata altor campanii ale companiei, procesarea unei comenzi precum şi livrarea acesteia poate dura între 15-20  zile lucrătoare.

5.8 Move Eco nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si condițiilor.

6. Accesarea SITE-ului Moveeco.ro

Aceasta implica acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale sa fie păstrate si prelucrate de compania Move Eco S.R.L.

Scopurile prelucrării acestor date sunt:

-crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, informarea despre promoțiile sau activitățile desfășurate de Move Eco S.R.L prin orice mijloace de comunicare, e-mail, telefon, SMS, etc.). MOVE ECO S.R.L. este unicul deținător al informațiilor colectate de pe acest site şi se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terți prin vânzare, dezvăluire parțială sau închiriere.

Singurele excepții de la această regulă o constituie operatorul de marketing direct care efectuează diverse acțiuni specifice agreate de Move Eco, în baza unui document de tip NDA (Non-Disclosure Agreement) şi a unui contract, ambele validate de către Departamentul Juridic.

7.Colectarea datelor
Se face prin diverse modalități si instrumente specifice precum: soft profesional de urmărire a traficului, aplicația de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea în baze de date a diverselor formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de către utilizatori, prin chestionare online etc. Utilizăm adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmări interesele utilizatorilor si a aduna informații demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop creșterea gradului de ușurință în utilizarea site-ului şi publicarea unor informații cât mai relevante pentru interesele utilizatorilor.

8.Acces restricționat si (dez)abonare
Există zone în site care necesită înregistrare (vezi Înregistrare) sau abonare (vezi newsletter). În cazul newsletter-ului, fiecare ediție/alertă conține şi modalitatea de dezabonare; odată accesată această opțiune, dezabonarea se aplică imediat, nefiind necesare alte confirmări din partea utilizatorilor. In funcție de tipul de înregistrare (creare cont site, abonare newsletter, aplicație formular online de creditare), utilizatorului îi pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresa, companie etc. Aceste date sunt folosite pentru identificare, validarea sau completarea contului de abonat, pentru evaluarea datelor înscrise in formularul online de creditare.

9.Cookies
Site-ul moveeco.ro folosește cookie-uri, acestea fiind date stocate pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al utilizatorului, conținând informații despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor, acesta permințând memorarea unor opțiuni de navigare în site precum limba în care se afișează site-ul, tip de filtre care se aplică la afișarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator și a parolei pentru un acces rapid la conținutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu înseamnă că utilizatorului îi va fi refuzat accesul de navigare în site, de citire a conținutului acestuia. Cu ajutorul cookies, proprietarii de site-uri pot monitoriza și segmenta interesele utilizatorilor față de anumite zone sau aplicații ale site-ului, fapt care le permite ulterior îmbunătățirea experienței de navigare, introducerea unui conținut relevant pentru utilizator etc.

Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar dacă utilizatorul își exprimă consimțămantul expres și neechivoc în legatură cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate. Utilizatorul își va putea retrage consimțămantul în orice moment prin modificarea setărilor aferente browser-ului utilizat, în conformitate cu Politica de Cookies .

10.Link-urile
Acest site conține link-uri către alte site-uri, însă Move Eco nu este responsabilă de politica de confidențialitate practicată de aceștia. Vă recomandăm consultarea în prealabil a termenilor legali și a celorlalte informații referitoare la colectarea datelor cu caracter personal. Normele expuse în acest text se aplică doar in cazul datelor colectate pe acest site.

11.Notificări si acțiuni privind informațiile despre utilizatori
La cererea scrisă a utilizatorilor, datată și semnată, expediată pe adresa Move Eco, acesta are obligația de a:

a)  confirma solicitanților, dacă prelucrează sau nu date personale; acest lucru se face gratuit

b) rectifica, actualizeze, blocheze, șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;

c)  transmită utilizatorului datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat către Move Eco într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat în vederea transmiterii acestora altui operator;
d)  înceta prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, dacă acesta solicită acest lucru.

12.Comunicarea modificărilor
Daca informațiile de identificare ale unui utilizator se schimbă (ca de exemplu codul poștal) sau dacă un utilizator dorește să renunțe la serviciile noastre, vom avea grijă să corectăm, actualizăm sau să eliminăm acele date personale care ne-au fost încredințate de către utilizator. Acest lucru poate fi realizat fie de pe pagina de înregistrare, fie prin intermediul formularului de contact.

Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicată către utilizatori prin email, astfel încât aceștia să fie întotdeauna informați cu privire la datele pe care le colectăm, cum le utilizăm și în ce circumstanțe, dacă există, le facem publice. Utilizatorii vor putea să fie sau nu de acord cu utilizarea informațiilor în alte scopuri. Vom utiliza datele în concordanță cu politica sub care au fost culese informațiile, conform cu Politica de confidențialitate. (Link )

13.Securitate 
Acest site adoptă toate măsurile de securitate necesare protejării datelor personale ale utilizatorilor noștri. În momentul completării datelor personale pe site-ul nostru, informațiile vor fi protejate atât offline cât și online. Toate datele cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lăcățel, a cărui poziționare variază în functie de tipul de browser utilizat (ex.: în partea de jos a ferestrei, dacă utilizati browser-ul Microsoft Internet Explorer sau in partea de sus a ferestrei, dacă utilizati browser-ul Google Chrome). Pentru mai multe informații privind standardele de securitate practicate pe acest site accesează secțiunea Ajutor.

Fiind de acord cu prezentul document „Termeni si condiții de utilizare a site-ului moveeco.ro” , utilizatorii își asumă în totalitate eventualele riscuri.

 14. Încălcarea termenilor
În situația în care Move Eco SRL nu își execută obligațiile sale, cumpărătorul va notifica vânzătorul în privința încălcării termenilor. În cazul în care cele două părți nu pot ajunge în termen rezonabil la o soluție, cumpărătorul poate anula comanda prin e-mail la adresa: office@moveeco.ro, înainte ca aceasta să fie livrată.
Forța majoră
Părțile nu pot fi făcute răspunzătoare pentru neîndeplinirea obligațiilor atunci când această situația apare din cauza unui eveniment de forță majoră. Evenimentul de forță este reglementat și definit conform Noului Cod Civil, art. 1351.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului – tel: 0800.080.999